Nyheter

Det råder hård konkurrens inom marknaden för hårborttagning laser. Ständigt kommer det nya maskiner med nya funktioner och förbättrade egenskaper. Dock har det inte funnits en hårborttagningsmaskin som anammat alla olika tekniker, en maskin som fungerar oavsett hud- och hårtyp men det kan Motus AX med MOVEO som är en vidareutveckling av den traditionella Alexandritlasern som gör den kompatibel för olika hudtyper och hårtyper. Motus AX hårborttagning fungerar effektivt, smärtfritt och ger ett bra och hållbart resultat.
Revolutionen inom hårborttagning!
Alexandritlasern har alltid varit guldstandarden inom hårborttagning, med hela 20% högre effektivitet än Diodelasern. Nackdelen med de gamla Alexandritteknologin är att det är omöjligt att behandla mörkare hudtyper som klass III och uppåt. Därför kombinerade tillverkarna alltid en långpulsad Nd:Yag laser i dem gamla Alexandritmaskinerna.
DEKA Lasers i Italien har nu vidareutvecklad teknologin samt patenterat den. Med Motus AX med MOVEO teknologin kan vi nu behandla alla hudtyper, vilket inte har varit möjligt med någon hårborttagningsplattform förens nu. Du måste dock ha en färgskillnad på hud och hår, det måste vara en kontrast för ett gott resultat.
Alexandritlasern är den enda lasern som kan behandla tunna hårstrån men hårstråna måste innehålla en protein sträng så vita samt helt blonda hårstrån går ej att behandla med någon laser.

Diodlaser vs kristallbaserad Alexandritlaser:
Diodlaser är vanligt förekommande inom hårborttagning där laserljuset tas fram elektroniskt med hjälp av en diod. En diod är elektronik och som all elektronik så tappar den sin kvalité med tiden. Oavsett vilken våglängd som genereras med dioden tappar den effekt efter varje användning och kundens resultat blir sämre och sämre. Laser kan även skapas med hjälp av kristaller, vilket ger precisa resultat och jämn kvalitet över tid. Laser med Alexandritkristall är guldstandarden för hårborttagning på marknaden. Alexandritlasern har våglängden 755 nanometer som absorberas bättre av hårets pigment.  Kristallen är monterad direkt i maskinen och kan alltså inte bli sämre över tid.

Hur många behandlingar kommer jag behöva?
Våra hårstrån växter i intervaller. För att få ett permanent behandlingsresultat måste man behandla hårstråna i den så kallade växtfasen. Det är då hårstråna är i kontakt med hårroten och kan förstöras permanent. Intervallen mellan behandlingarna bör vara 4-12 veckor beroende på vilket område du behandlar. Det är individuellt och olika i tex ansikte och på kroppen. Efter ett par behandlingar vet du din ungefärliga behandlingsintervall. Normalt antal behandlingstillfällen är 4-10 gånger.
Här är några tips hur man kan optimera hårborttagning behandlingsresultatet:

⦁ Undvik att sola genom hela behandlingsprocessen. Solen motarbetar läkningsprocessen i huden och solexponeringen kommer leda till att du behöver göra fler behandlingar.

⦁ Undvik att raka och vaxa behandlingsområdet genom hela behandlingsprocessen för att effektivisera behandlingen. Genom att raka och vaxa så stimulerar du hårsäckarna vilket kan kräva att du behöver göra fler behandlingar.

⦁ Efter behandlingen undvik att ha tajta och åtsittande kläder över behandlingsområdet det första dygnet.

⦁ Använd ingen olja eller fettbaserade produkter (t.ex. brun utan sol) 4 veckor innan behandling.

⦁ Känns huden väldigt varm efter behandlingen, så försök att hålla huden sval genom att kyla till värmen försvinner.

⦁ Smörj med läkande serum de första 3 dagarna för att optimera läkningen i behandlingsområdet. På kliniken säljer vi Laser Doktor som är ett serum gjort för att lugna huden efter din behandling.

Pigmenteringar kan uppkomma av olika orsaker men dem vanligaste är överdriven UV-exponering och hormoner. Vissa typer av pigmenteringar kan försvinna med tiden men ibland kan det vara bra att ta hjälp av pigmenthämmande produkter. När huden utsätts för solen så reagerar den med att skapa melanin. Det är när melaninet klumpar ihop sig för att skydda huden som hyperpigmenteringar uppstår. För att förebygga pigmenteringar är det alltid viktigt att du använder solskydd. För att få bäst resultat av dina produkter är det viktigt att du är konsekvent och följer din hudterapeuts råd kring användning. Nedan har vi listat några ingredienser pigmenthämmande och uppljusande ingredienser.

Lakritsrot – Hämmar melaninproduktionen så att nya pigmentfläckar har svårare att bildas. Lakritsroten är antiinflammatorisk och ger därför en lugnande och utjämnande effekt på huden.

 

Mjölksyra – Stor molekyl som tillhör AHA-syrorna. Peelar huden och ger en jämnare hudton samt tillför fukt.

 

Kojicsyra – Blockerar överproduktion av pigment

 

Vitamin C – Bekämpar fria radikaler och skyddar därför huden mot skador orsakade av UV. Bleker även ärr och hyperpigmenteringar.

 

Nicacinamide – En form av vitamin B3. Har en uppljusande effekt och förhindrar att melaninet klumpar ihop sig.

 

Arbutin – Bromsar bildningen av hyperpigmenteringar

 

Vitamin E – Balanserar ny melaninproduktion samt minskar ojämn hudton

 

Retinol – En typ av vitamin A. Har en peelande effekt på huden som minimerar hyperpigmenteringar.

 

Produkter vi erbjuder på salongen mot hyperpigmenteringar

 

-BRITE LITE FRÅN DP DERMACEUTICALS

Ett fuktgivande och uppljusande serum med krämig konsistens som ger huden lyster, reducerar pigmenteringar, jämnar ut hudtonen och hämmar pigmentering över tid. För bästa resultat rekommenderas att Brite Lite användas dagligen tillsammans med solskydd.

Nyckelingredienser: Hylafuse Complex™, Lakritsrot, Kojicsyra, Squalane, Resveratrol, Argireline & Syn-Coll

 

-ANTIOXIDANT COCKTAIL FRÅN DP DERMACEUTICALS

Ett skyddande och återuppbyggande serum fullproppad med vitaminer och antioxidanter. Huden stramas upp, får en jämnare och klarare ton med lyster.  Produkten passar alla hudtyper och kan användas dagligen under återfuktare som Vitamin Rich Repair eller Skin Veneer.
Nyckelingredienser: HylaFuse Complex™, C-vitamin, Vitamin B3, Rooibos, Aloe Vera, Argireline & Syn-Coll

 

-10% VITAMIN C SELF-ACTIVATING FRÅN ZO SKIN HEATLH

Hjälper till att minimera hyperpigmenteringar på hudytan. Innehåller kraftfulla antioxidanter som hjälper till att försvara huden mot miljöpåverkan. Hjälper till att minimera uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Nyckelingredienser: Askorbinsyra (10%), Tetrahexyldecyl askorbat, Vitamin E och ubikinon

 

BRIGHTALIVE SKIN BRIGTHENER FRÅN ZO SKIN HEALTH

Arbetar med olika nivåer av pigmentsyntesen för en klarare hud med mer lyster. Främjar en jämn hudton och minskar risken för ny pigmentering. Hjälper till att minska skador från yttre faktorer. Mild nog för daglig användning. Kan användas av alla.

Nyckelingredienser: Intelligent peptid-drone, Papain, Betaglukan och lakrisextrakt

 

RETINOL SKIN BRIHTENER FRÅN ZO SKIN HEALTH

Kliniskt bevisad att snabbt förbättra ojämn hudton för en ljusare, klarare och mjukare hud. Påskyndar cellförnyelsen i epidermis. Stärker hudens motståndskraft mot framtida ojämnheter i hudtonen. Retinolen är inkapslad i ett specifikt leveranssystem för att leverera en kontrollerad frisättning av retinol i epidermis för maximerad uppljusning. Finns i tre olika styrkor.

Nyckelingredienser: Högpotent retinol, Bakuchiol, Aprikos kärnextrakt och bisabolol, Vitamin A och E

Behandlingar mot hyperpigmenteringar

 

ÜBER PRO PEEL

En kemisk peel som förbättrar hudstrukturen, reducerar fina linjer och orenheter, jämnar ut hudtonen, ger lyster samt ljusar upp pigmenteringar. PH värde 2,05. ÜBER PRO kan användas i kombination med Dermapenbehandling eller som enskild behandling.

Nyckelingredienser: Mandelsyra 25%, Mjölksyra 5%, Resorcinol 5%, Pyrodruvsyra 2%, Kojicsyra 2%

 

Dermapen4

En microneedling behandling som stimulerar hudens fibroblastceller att skapa nytt kollagen och behandlingen kan göras på olika djup för olika sorters hudtillsånd. Med hjälp av sterila engångsnålar görs små microkanaler i huden.  Som en naturlig reaktion reparerar kroppen de små hålen och producerar därav nytt kollagen och nya kapillärer i huden. Resultatet är en förbättring av hudens struktur och kondition.

SPF- SUN PROTECTION FACTOR

2022-04-04 11:00:00

Solskyddsfaktor är en hudvårdsprodukt, oftast i kräm, skum eller sprayform, som du smörjer in huden med för att skydda din hud mot solen. 

Alla solskyddande produkter har skydd mot UVB, som är den farligaste strålningen för huden. Det är UVB strålningen som ger oss rodnad och solbränna. 

En del solkrämer har även skydd mot UVA strålning, Denna strålning tränger igenom moln och glas och når djupt ner i huden. Den är inte lika farlig som UVB, men kan ändå vara skadlig.

En ny rekommendation från EU gör nu att flera solskydd har ett skydd även mot UVA ljus. Om du vill veta om just din solskyddsfaktor har detta UVA skydd, så ska du leta efter en symbol i form av en ring runt förkortningen UVA. (Se bild nedan.)

UVC strålar som också finns i solens ljus, fångas upp av ozonlagret och når inte oss.

En ny snackis de senaste åren är blått ljus. Detta ljus utstrålas från datorer, ipads, smartphones och andra skärmar. Det sägs att blått ljus ökar hudens åldrande pga av att det frigör fria radikaler i underhuden och tränger ner längre än solens UVA och UVB strålar. Det blåa ljuset påverkar även våra ögon och vår sömn.Vissa solskydd har skydd mot blått ljus, men långt ifrån alla. Det du kan göra själv för att undvika för tidigt åldrande av blått ljus är att minska din skärmtid, äta kost med antioxidanter, det finns även bra hudvård med antioxidanter samt dricka mycket vatten.

Det bästa alla kan göra för att minska solexponering är att bära täckande kläder när du utsätts för starkt solljus, vilket normalt är mellan 12-16 på dagen.

UV-index. Du kan följa hur stark solen är där du befinner dig via UV index. Detta finns att se på tex SMHI:s app eller hemsida under UV-index.

Hur du väljer SPF efter din egen hudtyp:

Välj alltid ditt solskydd efter din hudtyp och din kondition på huden. Om du har obalans i huden, behöver du troligtvis högre solskyddsfaktor, då melanocyterna (ditt inbyggda skydd) inte jobbar lika bra. Ju ljusare och känsligare din hud är, desto lättare blir din hud bränd och skadad. Skyddstiden av ditt solskydd kan vara väldigt individuell, så välj hellre ett högre skydd än du tänkt, än lägre. Vi rekommenderar alla att ha minst SPF 30 som solskydd, men gärna 50.

Nu finns det otroligt många solskydd att välja mellan. Se bild på våra favoriter nedan. Sunwads Face SPF 50 är en prisvärd favorit sedan många år här på Acape. För endast 260:- får du ett återfuktande solskydd med SPF 50, som går lätt in i huden.Den hjälper även till att dämpa rodnad och irritation i huden, funkar även bra för barn och är vattenresistent. Vi rekommenderar den alltid efter Co2 laserbehandling och hårborttagning.

Vill man ha ett fantastiskt solskydd som även är en foundation samt återfuktande, så har vi Colorescience serie hos oss. Den finns i flera olika färger samt i matt, glow och bronze.

Vi har även Zo skin health solskyddsfaktor som skyddar mot alla ovan nämnda strålningar.

Välkommen till oss i fall du vill veta mer om våra olika solskydd!

Önskar er en fantastisk vår!

Vårhälsningar från Stina, Daniela och Isabelle på Acape Laser

Vi på Acape Laser har 20 års erfarenhet av Laser och Hudvård.
Vi finns i hjärtat av Södermalm, Stockholm, nu får vi även Vintergågata.

En av våra mest välbesökta och renommerade behandlingar är borttagning av leverfläckar, fibrom, vårtor, milier, pigmentförändringar, keratoser etc. Detta gör vi med hjälp av Co2 laser, Koldioxidlaser, 10600 nm.

Alla märken ska givetvis vara kontrollerade av Specialistläkare med Dermatoskop eller Dermatolog innan behandlingen utförs för att säkerställa att märket/märkena är benigna, godartade och inte har några patologiska förändringar i sig. Allt är för din säkerhet. 

Vi har en Specialistläkare med Dermatoskop hos oss, som kan bedöma märkena och i vissa fall bedöva om det är av större art, eller om du själv önskar det. 

Vi kan även behandla acneärr och ärr med Co2 laser med Scanner, så kallad Laserpeeling.

Det är alltid viktigt med en konsultation innan dessa behandlingar, för att du som kund ska få veta mer exakt hur just din behandling kommer att gå till, om vi kan göra en behandling framgångsrikt, ur estetiskt syfte, samt prisbild.

Det är många som tror att på grund av att vi gör estetiska behandlingar, så finns det inga risker. Det finns alltid risker vid kirurgiska ingrepp, även om de är små märken som man behandlar. Det vanligaste är att det blir lite färgskillnad på området, oftast ljusare, pga att det kommer upp ny hud efter läkningen. Detta jämnar i de flesta fall till sig med tiden. Var försiktig att sola utan solskydd på områdena som behandlas och använd alltid solskydd med spf 50 på solexponerade områden. I vissa fall kan man få ärr på området, om ens hud har en benägenhet att bilda för mycket kollagen vid läkning, eller om det sitter på ett ställe där det blir utsatt för påfrestning, såsom vid byxlinning eller BH band.
I de flesta fall så läker märkena fint och du ser knappt var märket suttit. Risken för ärr vid laser är mycket mindre än att tex skära bort märken. Detta ska du dock självklart göra ändå, i fall en läkare rekommenderar det. 

Vid en behandling med Co2 laser så förångar (evaporerar) man huden med hjälp av laserstrålen, som är på våglängden 10600 nanometer och osynlig för ögat. Man slipar gradvis ner märket. i vissa fall, om märket är väldigt stort eller utstående eller sitter fast på en liten hudflik, så kan man lätt skära av märket med lasern, utan mycket påverkan på huden. När man har skurit av märket, så slipar man försiktigt på huden för ett jämnt och fint slutresultat. Det blöder väldigt sällan när du utför Co2 laserbehandling, så man ser väldigt bra hur mycket man ska ta. Det är på så sätt en väldigt kontrollerad och precis behandling. Såret blir inte större än vad märket är. 

Efter behandlingen bildas en sårskorpa efter ett par, tre dagar, beroende på område. Under denna tid måste man vara väldigt försiktig för att inte få in några bakterier på området. Du får bara skölja lokalt med vatten och ej ha på någon tvål, rengöring, smink, solskydd eller dylikt. Detta pga av att det finns en infektionsrisk som är extra stor innan det bildas en sårskorpa. Infektionsrisken kvarstår tills sårskorpan är helt utläkt. När sårskorpan har ramlat av, så är inte läkningen klar. Det är tunnare hud på området under flera månader, upp till ett år, beroende på storlek och område. Under hela denna tid ska märket skyddas mot ljus
I vissa fall kan det behövas komplettering av behandlingen. Detta är inget som kan sägas i förväg. Vid en komplettering så tar vi halva priset av första behandlingen, inom ett 6 månader. Efter det räknas det som en ny behandling.

Välkommen att boka en kostnadsfri konsultation om du vill veta mer!

Varma hälsningar, Daniela, Acape Laser

Ärr

2021-03-17 07:00:00

Det finns väldigt många olika typer av ärr. Vid en kostnadsfri konsultation hos oss, så får du veta vad vi kan göra för just ditt/dina ärr. Vi skräddarsyr en behandlingsplan, vilket oftast innebär att du ska ha produkter hemma som hjälper till att få ett ännu bättre behandlingsresultat, samt solskydd med spf 50 året runt.

Det vi strävar efter är att reducera dina ärr, att de ska bli mindre synliga och att pigment och hudton ska bli jämnare i allmänhet. 

Ärr kan vara ytliga eller djupa, efter tex acne eller andra inflammationer och skador, operationsärr. Det kan vara i form av pigmentförändringar som solfläckar efter en skada eller i form av ytliga blodkärl/rodnad.

Vi på Acape Laser har flera olika behandlingar för reducering av ärr och ibland kombinerar vi dem för bästa resultat:

Laserpeeling med ablativ Co2 laser med eller utan scanner:

Med koldioxidlaser, med eller utan scanner, så slipar vi ärr. Man kan ta bort ärr i form av pigmentförändringar och även upphöjda är samt acneärr kan bli mycket bättre med denna behandling! Konsultation krävs för prisinformation samt om behandlingen är genomförbar på just dig!

Rekommenderat antal behandlingar 1-3. Pris från 3000:-

Dermapen

Dermapen är en microneedling behandling som stimulerar hudens fibroblastceller att skapa nytt kollagen och behandlingen kan göras på olika djup för olika sorters problem, så som acneärr, pigmentförändringar, fina linjer eller en allmän uppfräschning. 6-8 behandlingar rekommenderas.

Pris från 2150:-

Hudföryngring med kemisk peeling

Vid kemisk peeling använder man olika lösningar som appliceras på huden, detta för att avlägsna det yttre cellagret med döda hudceller och stimulera till nybildning av celler. Detta ger en föryngring av huden som blir slätare och lenare med ökad lyster samtidigt som pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porer dras ihop.
Kemisk peeling är en metod som funnits länge och används för att behandla olika typer av hudproblem

Uberpeel: Pris från 1290:-

Dermapen och Uberpeel går att använda vid samma tillfälle i en behandling för fördjupat resultat.

Pris från 2990:-

Solfläckar- tas bort med Co2 laser, produkter för hemmavård rekommenderas. Pris från 1500:-.

 

Alla behandlingar går att få i paketpriser vid en konsultation.

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.