Nyheter

Vi på Acape Laser har 20 års erfarenhet av Laser och Hudvård.
Vi finns i hjärtat av Södermalm, Stockholm, nu får vi även Vintergågata.

En av våra mest välbesökta och renommerade behandlingar är borttagning av leverfläckar, fibrom, vårtor, milier, pigmentförändringar, keratoser etc. Detta gör vi med hjälp av Co2 laser, Koldioxidlaser, 10600 nm.

Alla märken ska givetvis vara kontrollerade av Specialistläkare med Dermatoskop eller Dermatolog innan behandlingen utförs för att säkerställa att märket/märkena är benigna, godartade och inte har några patologiska förändringar i sig. Allt är för din säkerhet. 

Vi har en Specialistläkare med Dermatoskop hos oss, som kan bedöma märkena och i vissa fall bedöva om det är av större art, eller om du själv önskar det. 

Vi kan även behandla acneärr och ärr med Co2 laser med Scanner, så kallad Laserpeeling.

Det är alltid viktigt med en konsultation innan dessa behandlingar, för att du som kund ska få veta mer exakt hur just din behandling kommer att gå till, om vi kan göra en behandling framgångsrikt, ur estetiskt syfte, samt prisbild.

Det är många som tror att på grund av att vi gör estetiska behandlingar, så finns det inga risker. Det finns alltid risker vid kirurgiska ingrepp, även om de är små märken som man behandlar. Det vanligaste är att det blir lite färgskillnad på området, oftast ljusare, pga att det kommer upp ny hud efter läkningen. Detta jämnar i de flesta fall till sig med tiden. Var försiktig att sola utan solskydd på områdena som behandlas och använd alltid solskydd med spf 50 på solexponerade områden. I vissa fall kan man få ärr på området, om ens hud har en benägenhet att bilda för mycket kollagen vid läkning, eller om det sitter på ett ställe där det blir utsatt för påfrestning, såsom vid byxlinning eller BH band.
I de flesta fall så läker märkena fint och du ser knappt var märket suttit. Risken för ärr vid laser är mycket mindre än att tex skära bort märken. Detta ska du dock självklart göra ändå, i fall en läkare rekommenderar det. 

Vid en behandling med Co2 laser så förångar (evaporerar) man huden med hjälp av laserstrålen, som är på våglängden 10600 nanometer och osynlig för ögat. Man slipar gradvis ner märket. i vissa fall, om märket är väldigt stort eller utstående eller sitter fast på en liten hudflik, så kan man lätt skära av märket med lasern, utan mycket påverkan på huden. När man har skurit av märket, så slipar man försiktigt på huden för ett jämnt och fint slutresultat. Det blöder väldigt sällan när du utför Co2 laserbehandling, så man ser väldigt bra hur mycket man ska ta. Det är på så sätt en väldigt kontrollerad och precis behandling. Såret blir inte större än vad märket är. 

Efter behandlingen bildas en sårskorpa efter ett par, tre dagar, beroende på område. Under denna tid måste man vara väldigt försiktig för att inte få in några bakterier på området. Du får bara skölja lokalt med vatten och ej ha på någon tvål, rengöring, smink, solskydd eller dylikt. Detta pga av att det finns en infektionsrisk som är extra stor innan det bildas en sårskorpa. Infektionsrisken kvarstår tills sårskorpan är helt utläkt. När sårskorpan har ramlat av, så är inte läkningen klar. Det är tunnare hud på området under flera månader, upp till ett år, beroende på storlek och område. Under hela denna tid ska märket skyddas mot ljus
I vissa fall kan det behövas komplettering av behandlingen. Detta är inget som kan sägas i förväg. Vid en komplettering så tar vi halva priset av första behandlingen, inom ett 6 månader. Efter det räknas det som en ny behandling.

Välkommen att boka en kostnadsfri konsultation om du vill veta mer!

Varma hälsningar, Daniela, Acape Laser

Ärr

2021-03-17 07:00:00

Det finns väldigt många olika typer av ärr. Vid en kostnadsfri konsultation hos oss, så får du veta vad vi kan göra för just ditt/dina ärr. Vi skräddarsyr en behandlingsplan, vilket oftast innebär att du ska ha produkter hemma som hjälper till att få ett ännu bättre behandlingsresultat, samt solskydd med spf 50 året runt.

Det vi strävar efter är att reducera dina ärr, att de ska bli mindre synliga och att pigment och hudton ska bli jämnare i allmänhet. 

Ärr kan vara ytliga eller djupa, efter tex acne eller andra inflammationer och skador, operationsärr. Det kan vara i form av pigmentförändringar som solfläckar efter en skada eller i form av ytliga blodkärl/rodnad.

Vi på Acape Laser har flera olika behandlingar för reducering av ärr och ibland kombinerar vi dem för bästa resultat:

Laserpeeling med ablativ Co2 laser med eller utan scanner:

Med koldioxidlaser, med eller utan scanner, så slipar vi ärr. Man kan ta bort ärr i form av pigmentförändringar och även upphöjda är samt acneärr kan bli mycket bättre med denna behandling! Konsultation krävs för prisinformation samt om behandlingen är genomförbar på just dig!

Rekommenderat antal behandlingar 1-3. Pris från 3000:-

Dermapen

Dermapen är en microneedling behandling som stimulerar hudens fibroblastceller att skapa nytt kollagen och behandlingen kan göras på olika djup för olika sorters problem, så som acneärr, pigmentförändringar, fina linjer eller en allmän uppfräschning. 6-8 behandlingar rekommenderas.

Pris från 2150:-

Hudföryngring med kemisk peeling

Vid kemisk peeling använder man olika lösningar som appliceras på huden, detta för att avlägsna det yttre cellagret med döda hudceller och stimulera till nybildning av celler. Detta ger en föryngring av huden som blir slätare och lenare med ökad lyster samtidigt som pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porer dras ihop.
Kemisk peeling är en metod som funnits länge och används för att behandla olika typer av hudproblem

Uberpeel: Pris från 1290:-

Dermapen och Uberpeel går att använda vid samma tillfälle i en behandling för fördjupat resultat.

Pris från 2990:-

Solfläckar- tas bort med Co2 laser, produkter för hemmavård rekommenderas. Pris från 1500:-.

 

Alla behandlingar går att få i paketpriser vid en konsultation.

Emsculpt

2020-10-02 11:00:00

Vill du träna, men kommer inte igång? Tränar du, men får inte det resultat som du önskar? Önskar du mer definierade magmuskler eller att få ett lyft av rumpan utan kirurgi och komplikationer?

Då har vi maskinen för dig! Emsculpt är inte likt någon annan maskin på marknaden när det kommer till att träna dina muskler och reducera fett med djupa muskelkontraktioner ( på hela området som du behandlar). En Emsculpt behandling på 30 minuter motsvarar ca 20000 situps, medan du ligger och vilar. På grund av maskinens avancerade teknik, så får du knappt någon träningsvärk. Du blir inte svettig och behöver inga träningskläder under behandlingen. 

Emsculpt använder sig av den patenterade tekniken HIFEM (High- Intensity Focused Electro- Magnetic technology). Denna metod tränger sig igenom huden för att påverka muskelvävnaden och fettdepåer. Metoden går inte att jämföra med tex EMS bälte eller andra billiga kopior av maskiner med namn som Emslim från Kina. Emsculpt är FDA godkänd och CE märkt vilket betyder att maskinen är säker att använda. 

Det finns 15 kliniska studier som visar effekterna av Emsculpt på bla Diastasis recti (separerade magmuskler efter graviditet), mer definierade magmuskler, ett lyft av rumpan etc. Du kan även behandla mindre områden som biceps, triceps och vader.

De flesta andra maskinerna på marknaden fokuserar enbart på fettet, denna maskin är den enda som i första hand koncentrerar sig på att få musklerna starkare. När du får en så kraftig muskelträning, så tar en naturlig fettförbränningsprocess vid, som kallas lipolys. De kliniska studierna visar att muskelfibrerna i snitt ökar med 16% och fettreduceringen på det behandlade området kan komma upp till 19% efter en serie av fyra behandlingar på två veckor.

Emsculpt ska i första hand ses som ett komplement till träning och god kosthållning för ännu bättre slutresultat.

Innan behandling så kommer du på en kostnadsfri konsultation hos oss. Detta för att planera behandlingen för just dig och berätta vad du kan förvänta dig för resultat. Sedan bokar vi, om du önskar, in din första behandling.

Vid behandlingen ligger eller sitter du vid en behandlingsbänk, beroende på det område som ska behandlas. Behandlingen för större områden, som mage, rumpa tar 30 min i aktiv behandling, medan mindre områden tar 20 min. Behandlingen gör inte ont, men kan kännas annorlunda i början.

I behandlingen finns en inställning efter varje serie av muskelkontraktioner, som slår ut mjölksyran och tar bort det mesta av träningsvärken som du egentligen skulle få efter ett så intensivt träningspass. Fullt resultat efter en behandlingsserie ses 4-6 veckor efter din sista behandling.

 

Indikationer:

¤ starkare muskler- få mer synliga muskler

¤ fettreducerande

¤ rumplyft- icke invasivt

¤ diastasis recti förbättras -delade magmuskler efter graviditet

¤ "gäddhäng" blir reducerat

 

Kontraindikationer:

¤ Du får ej ha några metaller i kroppen på det behandlade området.

¤ Kopparspiral (vid behandling av mage)

¤ Pacemaker- eller andra inopererade livsuppehållande verktyg.

¤ Graviditet

¤ Skadade muskler måste godkännas av läkare innan behandling

 

Pris

Enstaka behandling: 6000:-
Fyra behandlingar: 20000:-

  

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation! Går att boka via hemsidan: acape.se

 

Acape Laser, Swedenborgsgatan 12, på hörnet, www.acape.se, info@acape.se, 08-7659708

Hudföryngring är ett otroligt brett spektrum av behandlingar och produkter som innefattar att huden får bättre kvalité. Många vill se yngre ut, därav namnet Hudföryngring, men jag skulle vilja kalla det att sträva efter en frisk och fräsch hud med lyster. Vad som är en ung frisk hud kan förstås uppfattas olika, men oftast så handlar det i grunden om att hålla huden ifrån inflammationer, så som eksem, Rosacea, Melasma, Acne etc, samt att hålla huden så fri som möjligt från fina linjer, rynkor, slapp hud, pigmentförändringar stora porer, ytliga blodkärl och ärr.
En bra start är att leva ett sunt liv, då allt påverkar vårt största organ, Huden. En av de största problemen för huden är solen och överdriven solexponering. Vi rekommenderar solskydd året om både i förebyggande syfte, under behandlingarnas gång, samt efter behandlingar. Detta betyder ju normalt inte att du inte alls kan vara i solen, men var noga med solskyddsprodukter året om. På vintern i Sverige, så kan det handla om SPF 30, men från tidig vår fram till sen höst, så är det bäst med SPF 50.

Om du kommer till oss med pigmentförändringar, så som Melasma eller Rosacea, så förvärrar tyvärr både sol och värme oftast dessa sjukdomar som är inflammatoriska och går i skov. Du kan alltså aldrig bli helt fri från Melasma eller Rosacea, men du kan med hjälp av behandlingar, produkter och i vissa fall medicin, få ordning på dina skov, så att du inte upplever dessa problem så besvärande i din vardag. 

Det är väldigt individuellt vad vi rekommenderar för slags behandling för olika kunder och därför ska man komma på en konsultation, som är kostnadsfri hos oss Hudterapeuter/ Undersköterskor innan alla behandlingar med laser. Vi har även läkare som har konsultation för mer avancerade hudvårdbehandlingar, 30 minuter till en kostnad av 400:-.

Många hudföryngrande behandlingar går ut på att skapa mikroskador i huden, för att främja hudens egen läkning, dvs cellnybildning. Så fort huden upptäcker en skada, så vill våra hudceller dit och reparera skadan, vilket vid normal läkningsförmåga, leder till en fastare och friskare hy. Bäst resultat får du självklart med vårdande produkter hemma. Dessa hudföryngrande behandlingar innefattar tex Laserpeeling med scanner, V Soft Line och Dermapen.

Fillers går ut på att fylla ut ett område i huden där man tycker att man tappat volym eller där man vill ha mer volym som tex i läppar eller vid kindben.

Botox är ett läkemedel som används till olika behandlingar, tex Hyperhidros,(överdriven svettning), migrän, eller inom estetik för att reducera kråksparkar runt ögon eller pannrynkor. 

Kemiska peelingar kan vara ytliga, medeldjupa eller djupa och är normalt baserade på syror från växt och djurriket. Det är bara läkare som får göra de djupaste peelingarna, så som TCA. De ytligare peelingarna hjälper till att få bort ytliga ojämnheter i huden, så som lättare pigmentförändringar, små ytliga ärr etc. 

Alla behandlingar kan göras som enstaka behandlingar, men man får i regel ett mer långvarigt resultat om man gör fler behandlingar. Detta bestämmer man själv efter konsultation hos oss.

Vi på Acape Laser och Evidence Clinic innehar de utbildningar som behövs för dessa behandlingar och har även behandlingsskadeförsäkring.

Välkommen hit om du vill veta mer om just det du är intresserad av!

Varma hälsningar, Daniela, Acape Laser

Varför är det så viktigt med solkydd?!

I vår hud, speciellt i epidermis, har vi flera olika lager. Ett lager heter basalcellslagret, och det är där i vår hud som som våra hudceller formar och delar de yttre lagren av huden. I basalcellslagret, så finns det celler som kallas Melanocyter. En Melanocyt är en dendritcell vilket betyder att den har spindelformade" ben" som når upp till de andra cellagren. Melanocyternas uppgift är att transportera melanosomer som innehåller pigment(melanin) för att ge oss vår hudfärg, vår hårfärg samt ögonfärg.  

Vi har alla ungefär samma antal Melanocyter, men mängden melanin som produceras är det som ger oss vår hudfärg. Till exempel, så har en person med ljus hy ungefär samma antal Melanocyter som en med mörkare hy, men de producerar mycket mindre melanin än hos en person med mörkare hudtyp. 

 

Vad är då en Tyrosinas och varför vill vi kontrollera det?

Bredvid Melanocyterna i basalcellslagret finns det en enzym som kallas Tyrosinas. Denna enzym omvandlar en aminosyra kallad Tyrosin att oxidera och sedan skapa pigmentet(melaninet) för att sedan transportera det. Detta är en naturlig process, men det är även en försvarsmekanism mot bl.a. Ultraviolett strålning(UV).
Det finns många faktorer som spelar roll i hur våra hudceller blir påverkade, men UV ljus har en stor och betydande roll och är den mest vanliga. När vi utsätter oss för solljus utan skydd, vill våra Melanocyter skapa mer melanin för att skydda oss mot den skadliga strålningen. Detta kan skada våra hudceller, speciellt om man bränner sig i solen. När cellerna sedan blivit skadade, så kommer Tyrosinasenzymen att skicka en "feltändning" av oxidation till Tyrosin, vilket kommer att leda till överproduktion av pigment. Detta kallas hyperpigmentering. Hyperpigmentering kommer i flera former, bl.a. fräknar, post-inflammatorsik hyperpigmentation, mörka avgränsade fläckar, åldersfläckar, melasma etc.

 

Vad är en Tyrosinashämmare och vad gör den?

Vi kan skydda vår hud och våra celler från att bli skadade och få feltändning av pigment med solkyddsfaktor, SPF, och hudvårdsprodukter som innehåller Tyrosinashämmare. Tyrosinashämmaren kommer att förebygga att enzymen Tyrosinas feltänder och skickar felaktiga signaler så att det blir en överproduktion av pigment. 
Tyrosinashämmare är inte bara för den som redan har synliga hyperpigmenteringar utan även för dem med frisk hud med jämn hudton, då det är mycket lättare att förebygga (prevent) och skydda (protect) än att ta bort redan synliga skador. Du må ha en frisk och jämn och fin hudton idag, men vi vill se till så att det fortsätter att vara så. Hyperpigmentering ligger normalt vilande under huden och börjar inte att synas förrän många år efter att skadan uppstått. Att använda Tyrosinashämmande produkter gör att du förebygger att din hud bildar hyperpigmenteringar senare i livet. 

Det finns flera olika typer av Tyrosinashämmare och de är uppdelade i två olika grupper: Receptbelagda uppljusande produkter och naturliga uppljusande produkter. Den mest vanliga och FDA godkända, receptbelagda Tyrosinashämmaren är Hydrokinon, som är den starkaste formen av förebyggande och korrigerande medlet mot hyperpigmentering. Sen finns det även de naturliga Tyrosinashämmarna, så som björnbär, lakritsrot, kojinsyra, arbutin och många andra som är uttagna från tex plantor eller syntetiskt framställda för att reducera överproduktion av pigment (melanin). 

Tyrosinashämmare kommer att förebygga och korrigera din hyperpigmentering, men det kräver konstant användning. Vår hud har nämligen ett minne och när hudcellerna en gång blivit skadade, så kommer hyperpigmenteringen oftast tillbaka om vi lämnar huden oskyddad. 

Hos oss på Acape laser och Evidence clinic har vi både behandlingar så som vår Uberpeel (inehåller Tyrosinashämmare) samt läkare som kan skriva ut recept på Hydrokinon. Vi har även solkyddsprodukter och andra mycket bra produkter som är vetenskapligt bevisade att de fungerar och framtagna av mycket erfarna dermatologer. 


Skrivet av: Daniela Holst, USK, Certifierad Hudterapeut via SHR, laserterapeut, Specialist inom laser/IPL

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.