Nyheter

NU HAR VI FLYTTAT!

2018-06-07 00:00:00

Nu har vi flyttat till nya, fräscha och större lokaler på Swedenborgsgatan 12, på hörnet. Lokalen ligger på markplan i korsningen Swedenborgsgatan 12/ Högbergsgatan 60. Det är nära både Mariatorgets T-bana samt pendeltågsstationen Södra station. Anledning till flytten är att vi behöver större lokaler och fick en fantastisk möjlighet att flytta med Evidence clinic och läkaren Nuria Civill, som vi arbetat med sedan 2008. Vi är så nöjda med de nya lokalerna och hoppas att den ändrade lokaliseringen ska falla våra kunder i smaken. Swedenborgsgatan är en gågata(maj-sept) på Södermalm i Stockholm, det är även lätt att gå från T-bana Medborgarplatsen (ca 700m), då går du upp uppgången Björns trädgård, går rakt fram över torget, ner genom Fatburstrappan och igenom Fatbursparken, gå vidare rakt fram till du ser Södra station. Här svänger du höger och du är på Swedenborgsgatan och går i rätt riktning mot kliniken! 

Vi kommer att jobba vidare med i stort sett allt som vi gjort tidigare och lägger också till några behandlingar. Detta kommer ni så småningom att se på vår hemsida och på bokadirekt.se. 

Välkomna att fortsätta resan med oss på Acape laser och Evidence clinic!

Alla våra tidigare uppgifter såsom email, hemsida samt telefonnummer är det samma, endast adressen är ny!

 

Vänliga hälsningar i solen! / Stina, Nuria och Daniela


Många personer har en känslig hud. Miljöpåverkan är en stor faktor i dessa fall. Stress, alkohol, sol, varmt/kallt, avgaser, stark mat, allergener etc, är påverkar mycket på kroppens största organ, HUDEN. För dem som får känslig hud av olika slag kan detta vara mycket besvärande.

Vi har ofta kunder som kommer med oss med olika hudproblem. Man rekommenderar alltid att gå till grunden av problemet, vilket ofta är medicinskt. Men normalt så är det lång väntan på att få remiss hos tex en dermatolog, och under den tiden kan vi vara behjälpliga med råd om hur du kan bete dig för att få mindre problem.

Hudåkommor som kan vara medicinska är: Rosacea, acne samt eksem.

ROSACEA:

Rosacea är ett kroniskt inflammatoriskt tillstånd i huden, som vanligtvis kommer i skov. Det kan visa sig som vuxenacne eller kraftig rödhet i området kring T-zonen, som inte blir bättre under lång tid. En rosaceainflammation är inte bakteriell och man tror att den uppkommer pga förändringar i blodkärlen. Rosacea uppkommer oftast inte innan 30 årsåldern.
Stark mat, stress, alkohol, sol mm kan förvärra symptomen. Man bör alltid använda starkt solskydd!

ACNE:

De flesta vet nog vad acne är, de flesta kanske dock inte vet att det finns olika svårighetsgrader av acne. Acne har fyra olika faser: mild acne, måttlig acne, svår acne samt nodulocystisk acne.

Vid mild acne har man normalt lite vidgade porer fyllda med hudsebum(pormaskar). Man får en infektion i dessa nån gång ibland. Här hjälper normalt en vanlig ansiktsbehandling alternativt bra produkter och god hygien.

Vid måttlig acne får man infektioner med papler och pustler mer frekvent tillsammans med pormaskar(svarta eller vita). Detta är den form av acne som man ser mest av och kvinnor och män drabbas lika ofta. Här kan man behandla med kemisk peeling, lågenergilaser(LLLT), IPL tillsammans med bra hudvårdsprodukter och god hygien.

Fas tre och fyra av acne är väldigt besvärande och det är normalt att man söker läkarvård. Det är oftast i dessa faser av acne som det uppkommer permanenta ärr pga att acnen sitter väldigt djupt och det blir inflammationer konstant. Inflammationerna är ofta böldliknande och gör ont. Vid rätt behandling och läkarhjälp kan du bli fri från denna acne. Pilla aldrig på huden, då är det lättare att få permanenta ärr!!!

OBS! VID PERMANENTA ACNEÄRR SÅ FINNS DET LASERSLIPNING/LÄKARBEHANDLING ATT TILLGÅ EFTER ATT ACNEN LÄKT UT.

ATOPISK DERMATIT:

Atopiskt dermatit, kallas i folkmun atopiskt eksem eller bara eksem. Även detta är en inflammation i huden, oftast skapar klådan inflammationen i huden. Huden är röd, sprucken, torr och svullen. Grundorsaken till atopiskt eksem är inte känd, men man tror att den beror på genetik, miljöpåverkan och känslighet. Vid torra och kalla klimat är eksem vanligare.

Exponering för kemikalier, konstant tvätt samt känslomässig stress förvärrar symptomen.

Vid atopiskt eksem ska man alltid kontakta läkare, det finns inga hudvårdsbehandlingar mot detta. Läkare kan ordinera exempelvis ljusbehandling, kortison, antihistamin, mjukgörande och antiinflammatorisk hudsalva.

MILIER:

Milier är små knottror som uppkommer på huden, detta är vanligt vid tunnare/känsligare hud, men alla hudtyper kan få dessa keratin och talgfyllda små "kulor" under huden. Många vet inte att man med lätthet kan bli av med de milier man får. Detta kan göras med en liten lancett(platt nål) i en ansiktsbehandling. Man gör en lite utförsgång för den hårda lilla cystan, så att den kan komma ut. Man kan även göra en liten utförsgång med Co2 laser och klämma ut milien.

Det vi med framgång kan behandla vid känslig hud är ytliga blodkärl, eldsmärken, milier, mild, till måttlig acne. Rosacea kan dämpas med vår medicinska CE märkta serie ROSACURE från märket Synchroline.

OBS! Mild till måttlig acne kan behandlas för de symptom som finns just nu, men endast läkare kan med hjälp av medicin bota acnen.

Välkomna att vända er till oss vid fler frågor och tips!

Hälsningar Daniela/ Acape laser

De nuvarande idealen i dagens samhälle är, för de flesta att vara hårfria eller i alla fall nästintill. Väldigt många söker sig dagligen till kliniker och salonger runt om i världen för att avlägsna hår tillfälligt (vaxning, trådning, plockning) eller med de mer permanenta metoderna (laser, ipl, thermolys, diatermi).

Vi på klinikerna har då ett ansvar, enligt mig, att informera, enligt vår bästa förmåga, för vår kund vad just den har för möjligheter inom hårreduktion. Vid första besöket/konsultationen, så kan man ge all generell information om de olika metoderna man arbetar med och denna är oftast baserad på erfarenhet. Det vill säga hur det brukar gå för de flesta av våra patienter med samma förutsättningar och ändamål, i detta fall, hårreducering. Givetvis är det alltid individuellt, men man kan ge en riktlinje på ca antal behandlingar och tid för behandlingen etc.

Dock finns det flera saker som kan försvåra en hårreduceringsbehandling och dess resultat, som varken jag eller kunden kankse vet om från början. Detta är hormonella förändringar. Kvinnor har generella hormonella förändringar vid pubertet, menstruation, graviditet och vid klimakteriet. Det finns dock ett antal kvinnor, mellan 5-15 % av befolkningen som har endokrina sjukdomar/ rubbningar, som tex PCOS( polycystiskt ovarialsyndrom) eller Hirsutism. Båda kan vara svåra att få en diagnos på och jag kommer berätta lite om dessa hormonella rubbningar här.

PCOS(polycystiskt ovarialsyndrom):

Om du har PCOS, så lider du av cystor på ena eller båda äggstockarna. Oftast är detta inget du märker av vid tidig ålder, utan när du vill bli gravid. Du kanske har lite längre menscykler, men om du haft det sedan början, så är det inget du tänker på, det är normalt för dig. Men när du sedan vill bli gravid, så kan det vara mycket svårt att bli det, då cystorna på äggstockarna förhindrar det eller gör det mycket svårt.

För att utreda om du har diagnosen PCOS, så ska du ha ett eller flera symtom mer än just cystorna på äggstockarna, dessa kan vara:

¤ Mensrubbningar
¤ Övervikt
¤ Hirsutism (manlig ansikts eller kroppsbehåring)
¤ Akne
¤ Infertilitet

Man kan ha olika grader av PCOS. man kan ha två symtom eller alla överstående. Vid Stein-Leventahls syndrom så lider du av alla symtomen. Man räknar med att ca 40% av kvinnorna som har PCOS lider av övervikt, vilket kan leda till andra besvär, så som diabetes typ 2 och hjärt och kärlsjukdomar.

Hirsutism:

Hirsutism är som sagt manlig, abnorm ansikts eller kroppsbehåring på kvinnor, med terminala hår, ska tilläggas. Detta är redan kraftiga, mörka hår eller accelererande vellushår som kommer utvecklas till terminala hår, ofta pga av stimulering (ökad blodcirkulation), vid tex vaxning eller plockning. Detta kan vara ett symtom på en annan sjukdom som PCOS, hypertrikos, biverkningar på läkemedel och så finns det också något som kallas idiopatisk hirsutism. Detta betyder att du har hirsutism utan att man sett ett klart samband med någon annan sjukdom och att man alltså inte exakt vet varför man får denna ökade kroppsbehåring.

Forskare tror att idiopatisk hirsutism är genestisk och att dessa personer har en ökad känslighet för androgener (manligt könshormon). Och hos dessa kvinnor finns, jämfört med PCOS patienter, ingen eller mycket liten förhöjning av testosteronhalter i blodet.

Det man inte pratar om så mycket med dessa hormonella sjukdomar är vilket psykiskt lidande det ger många av kvinnorna i förhållande till rådande ideal i samhället. Många får problem med ångest och social fobi pga av den ökade ansikts och kroppsbehåringen och de kan även få problem med förhållanden och sexliv för att de mår så dåligt över den abnorma behåringen.

Utredning vid misstänkt PCOS eller Hirsutism:

Det är viktigt att läkaren tar reda på anamnesen, sjuksomshistorien. När började dessa problem? Hur har de förlöpt? Hur är det med fertiliteten? Alla tecken på hormonella avvikelser ska diskuteras för att få en korrekt bedömning.
Dock understryks det att inte alla kvinnor med ökad kroppsbehåring behöver undersökas av specialist, så du måste alltså ha minst två symtom för att få komma till specialist.


Laser/ipl/diatermi behandling vid PCOS och eller Hirsutism:

Vi har många kvinnor(och såklart män, men de lider inte av dessa sjuksomar) som söker sig till oss och vill ha hjälp med hårreducering. Vi får då göra en bedömning om hur vi på bästa sätt kan hjälpa dem med detta. Om man vet om att man har någon endokrin sjukdom, så är det såklart bra att vi får veta detta, så att man kan få så korrekt information som möjligt!

Om du har en endokrin sjukdom, PCOS är den vanligaste med biverkningar som Hirsutism, så kan du normalt aldrig bli av med håret för alltid. MEN! Du kan få en klart behagligare tillvaro, genom att du gör en hårreducering, då du får mycket tunnare och glesare hårväxt och till slut behöver gå mycket sällan på behandling.

Källor:
1177.se
netdoktor.se
wikipedia: hirsutism
internetmedicin.se
hirsutism.se


Väl mött/ Daniela Acape laser

 

Efterfrågan på permanenta hårborttagningsmetoder bara ökar och ökar för varje år. De flesta vill bli av med hårstrån, antingen på ett ställe eller på stora delar av kroppen. Ibland läser man om nya metoder.
Som permanent hårborttagningsexpert, så anser jag, att jag för mina kunders skull måste hålla koll på marknaden och vad den har att erbjuda, så jag kan förklara skillnader på olika metoder i fall kunden önskar svar.
Jag brukar kolla runt på olika sidor, både från Sverige och andra länder, kolla forskning och se om något nytt kommit på marknaden. Så på senaste tiden har jag vid flera tillfällen snubblat över en metod som kallas SHR, Super hair removal, och jag blev såklart nyfiken! Vad är det här för ny metod? Är det något som vi kan utöka vår verksamhet med för våra kunder?

Jag har nu utforskat ämnet i den mån jag har möjlighet. I början kunde jag inte riktigt få klart för mig vad det var för maskin eller teknik, då det på de flesta sidor står SHR med IPL men på vissa står det SHR med DIODLASER.

Till slut, efter mycket läsande, så kommer jag fram till att SHR är ingen maskin i sig, utan en svepande teknik med ett handstycke. Du kan med en maskin, tex då IPL eller Diodlaser(de är de maskinerna jag hittat), få det här handstycket till maskinen. Genom att handstycket ger ut många fler pulser, 6-10/sek,( istället för 1-2/sek med vanlig IPL/LASER), så menar de då att man gradvis värmer upp hårstråna och omkringliggande vävnad på ett så milt sätt för huden som möjligt. Det finns alltså mindre risk för skador. Huden och håret värms upp till 45 grader C, står det på flertalet sidor. Det står också att det finns relevant forskning i ämnet, men jag hittar den ingenstans där jag letar i alla fall. =)

De företag som säljer SHR tekniken, samt de som har köpt in tekniken på sin klinik/salong marknadsför tekniken på detta sätt: Metoden ska vara smärtfri, snabb, mindre skaderisk, permanent, fungera på i stort sätt alla hudtyper och hårtyper.

Jag ifrågasätter några saker i detta påstående som jag har lärt mig på mina utbildningar:

1. I fall hårstråna och den omkringliggande vävnaden värms upp till 45 grader C, så kan detta inte vara tillräckligt för att nå 100% cellöd. För att uppnå detta, så måste man komma upp till 70 grader C. Alltså bestrider jag att det kan vara en permanent metod i den mån företagen menar. Du kan säkert få ett semipermanent resultat, dvs att vissa hår försvinner för ett tag.

2. Behandlingsmetoden är säkert relativt smärtfri, som de lovar, eftersom du inte kommer upp i den värme som behövs, men du får heller inget fullgott resultat.

SLUTSATS: Alla kunder vill förstås höra att de kan få ett permanent hårborttagningsresultat smärtfritt, utan skaderisk, på alla hudtyper etc. Namnet Super Hair removal fångar mångas uppmärksamhet och man blir intresserad.
Vill du prova SHR, så gör för all del det, men förvänta dig inte ett bättre resultat än om du gör med en IPL (om handstycket sitter på en IPL maskin). Och förvänta dig inte ett bättre resultat än med en Diodlaser, i fall handstycket sitter på en sådan maskin.

Jag anser att tex Diodlaser är bra som den är från början. Har du en kunnig laserterapeut så får du inga skador och du får bra resultat.

Men den bevisat bästa metoden för permanent hårborttagning av alla (FINNS BRA FORSKNING!) är fortfarande ALEXANDRITLASER. =D

Önskar er en god fortsättning på det nya året

/Daniela ACAPE laser

 

På Acape arbetar vi med metoden V-Soft Lift när vi utför ansiktslyft utan kirurgi samt i vissa fall Thermage. V-Soft Lift är en enkel och icke-invasiv behandling där man använder tunna trådar som lyfter huden på önskat ställe och ökar elasticiteten i vävnaden. Materialet som används är fullständigt biologiskt nedbrytbart. Thermage är en annan behandling som bygger på radiovågor.

De enda biverkningar man kan uppleva efter en behandling med V-Soft Lift är svullnad och i vissa fall lätta blåmärken efter att behandlingen har utförts, men dessa försvinner på kort tid. I övrigt ger metoden inga besvär. Du kan direkt återgå till dina ordinarie dagliga aktiviteter efter behandlingen.

Materialet som används i vår metod för ansiktslyft utan kirurgi heter polydioxanon. Detta är såväl vävnadsvänligt som biokompatibelt och stimulerar dessutom hudens bildande av kollagen.

Så går behandlingen till:

V-Soft Lift är som sagt en metod för ansiktslyft utan kirurgi och fungerar på ett sätt som liknar hur man administrerar fillers. En tunn tråd förs in i dermis, hudens mellersta lager, och placeras i en position som åstadkommer ett lyft. Du kommer direkt att märka en effekt, men det slutgiltiga resultatet syns efter 2 till 4 veckor när eventuell svullnad har försvunnit. Effekten sitter i omkring 24 månader, ibland längre. Hur länge resultatet sitter i beror bland annat på faktorer såsom din ålder, hudtyp och livsstil - rökning och överdrivet solande kan förkorta tiden.

Vid behandlingen får du samma typ av bedövning som om du skulle behandlas med fillers eller Botox. V-Soft Lift är ett säkert alternativ till traditionell plastikkirurgi som gör att du slipper ärr och du behöver inte undergå narkos för att kunna genomföra behandlingen. V-Soft Lift genomförs av vår certifierade läkare som har fått specialutbildning i denna metod.

Thermage
Thermage är en metod som använder radiovågor för att strama åt huden. Radiovågorna gör så att det byggs upp ett nytt kollagenlager under huden där gammalt kollagen har brutits ner av ålderdom. Detta ger huden en ny spänst och ett yngre uttryck. En Thermage-behandling tar endast drygt 2 timmar och är såpass skonsam att det knappt förekommer några biverkningar med undantag av enstaka rodnad.

Välkommen att kontakta Acape idag för att boka in en konsultation för ansiktslyft utan kirurgi med V-Soft Lift. Vi ger dig råd gällande hur vi kan ge dig ett piggare och yngre utseende samt vilket resultat du kan förvänta dig av metoden.

VÄLKOMMEN

Acape är ledande inom ansiktslyft utan kirurgi. Vi dig ett perfekt resultat, tryggt och säkert.

Acape gör ansiktslyft utan kirurgi - skonsamt och med långvarigt resultat!

Text: Leg. läkare Nuria Civill

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.