Vad är Super Hair Removal (SHR)?

2017-01-24 00:00:00

Efterfrågan på permanenta hårborttagningsmetoder bara ökar och ökar för varje år. De flesta vill bli av med hårstrån, antingen på ett ställe eller på stora delar av kroppen. Ibland läser man om nya metoder.
Som permanent hårborttagningsexpert, så anser jag, att jag för mina kunders skull måste hålla koll på marknaden och vad den har att erbjuda, så jag kan förklara skillnader på olika metoder i fall kunden önskar svar.
Jag brukar kolla runt på olika sidor, både från Sverige och andra länder, kolla forskning och se om något nytt kommit på marknaden. Så på senaste tiden har jag vid flera tillfällen snubblat över en metod som kallas SHR, Super hair removal, och jag blev såklart nyfiken! Vad är det här för ny metod? Är det något som vi kan utöka vår verksamhet med för våra kunder?

Jag har nu utforskat ämnet i den mån jag har möjlighet. I början kunde jag inte riktigt få klart för mig vad det var för maskin eller teknik, då det på de flesta sidor står SHR med IPL men på vissa står det SHR med DIODLASER.

Till slut, efter mycket läsande, så kommer jag fram till att SHR är ingen maskin i sig, utan en svepande teknik med ett handstycke. Du kan med en maskin, tex då IPL eller Diodlaser(de är de maskinerna jag hittat), få det här handstycket till maskinen. Genom att handstycket ger ut många fler pulser, 6-10/sek,( istället för 1-2/sek med vanlig IPL/LASER), så menar de då att man gradvis värmer upp hårstråna och omkringliggande vävnad på ett så milt sätt för huden som möjligt. Det finns alltså mindre risk för skador. Huden och håret värms upp till 45 grader C, står det på flertalet sidor. Det står också att det finns relevant forskning i ämnet, men jag hittar den ingenstans där jag letar i alla fall. =)

De företag som säljer SHR tekniken, samt de som har köpt in tekniken på sin klinik/salong marknadsför tekniken på detta sätt: Metoden ska vara smärtfri, snabb, mindre skaderisk, permanent, fungera på i stort sätt alla hudtyper och hårtyper.

Jag ifrågasätter några saker i detta påstående som jag har lärt mig på mina utbildningar:

1. I fall hårstråna och den omkringliggande vävnaden värms upp till 45 grader C, så kan detta inte vara tillräckligt för att nå 100% cellöd. För att uppnå detta, så måste man komma upp till 70 grader C. Alltså bestrider jag att det kan vara en permanent metod i den mån företagen menar. Du kan säkert få ett semipermanent resultat, dvs att vissa hår försvinner för ett tag.

2. Behandlingsmetoden är säkert relativt smärtfri, som de lovar, eftersom du inte kommer upp i den värme som behövs, men du får heller inget fullgott resultat.

SLUTSATS: Alla kunder vill förstås höra att de kan få ett permanent hårborttagningsresultat smärtfritt, utan skaderisk, på alla hudtyper etc. Namnet Super Hair removal fångar mångas uppmärksamhet och man blir intresserad.
Vill du prova SHR, så gör för all del det, men förvänta dig inte ett bättre resultat än om du gör med en IPL (om handstycket sitter på en IPL maskin). Och förvänta dig inte ett bättre resultat än med en Diodlaser, i fall handstycket sitter på en sådan maskin.

Jag anser att tex Diodlaser är bra som den är från början. Har du en kunnig laserterapeut så får du inga skador och du får bra resultat.

Men den bevisat bästa metoden för permanent hårborttagning av alla (FINNS BRA FORSKNING!) är fortfarande ALEXANDRITLASER. =D

Önskar er en god fortsättning på det nya året

/Daniela ACAPE laser

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.