Laserpeeling hudföryngring

Vi har många kunder som kommer till oss som vill bli av med finare linjer, förstorade porer och pigmentförändringar. Då passar laserpeeling med koldioxilaser(Co2) med scanner perfekt! Man ligger först med bedövningssalva i ca 40-60 min och sedan behandlar man de områdena som är överrenskommet på konsultationen.

 

Laserslipning med fraktionerad CO2-laser

Den senaste teknologin för hudföryngring med fraktionerad CO2-laser är ett bra alternativ till ansiktslyftet, samtidigt som den effektivt minskar porer och jämnar ut pigmenteringar.
Fraktionerad innebär att lasern behandlar huden punktvis, den obehandlade huden som blir kvar mellan punkterna medverkar till en snabbare återhämtning och nybildning av kollagen.
Man utnyttjar kroppens naturliga läkningsprocesser för att skapa ny friskare och mer elastisk hud.
Behandlingen reducerar normalt rynkor, porer, slapp hud och ärr.
Behandlar åldrad eller solskadad hud och ger bra resultat på åldersfläckar och linjer.
Förutom ansikte kan även huden på hals, byst, dekolletage, mage, händer m.m.behandlas.

 

Behandlingsmekanismer

Man kopplar en scanner till koldioxidlasern, denna gör att laserljuset fokuseras i ett antal punkter (så kallad fraxelscanning) över huden och på så sätt skapar en mycket ytlig och jämn förångning av huden, ljuset absorberas i yttersta hudlagret och blir därmed upphettad. Laserljuset har en del märkliga egenskaper. En sådan är att om man förångar (evaporerar) bort ett mycket ytligt skikt (ca en tiondels millimeter) av ytterhuden så får man en speciell föryngrande effekt på den nya hud som bildas när nämnda mycket ytliga brännskada läks. Bland annat visar sig detta genom att rynkor reduceras avsevärt liksom acneärr, pigmentstörningar m.m.


Kan alla behandlas?

Man får inte göra behandlingen om man tar medicin, t ex blodförtunnande eller liknande.

 

Behandlingstid

Oftast tar man på bedövningsalva en timme före behandlingen. Ett helt ansikte tar c:a en timme, runt ögonen c:a 30 min. Hals, händer och andra kroppsdelar bedöms individuellt.

 

Att tänka på före behandlingen

Man bör avstå från att sola. Inte på grund av att själva hudregenerationen blir sämre utan på grund av större risk för pigmentfläckar.

 

Antal behandlingar

För de flesta räcker en behandling för tillfredställande resultat, en del vill dock komplettera efter något år. Huden blir bättre ända upp till ett år efter behandling.

 

Behandlingsresultat

Resultatet av behandling varierar från person till person, full effekt ser man först efter 6-12 månader. Lasern är bäst på de små fina rynkorna som gärna uppträder runt ögonen och munnen. Redan efter ett par veckor bildas det ny hud (hudregeneration), som är mycket tunn. Med tiden får den nya huden en annan lyster och släthet än den gamla. Allt eftersom tiden går växer kollagenlagret till sig och de små rynkorna slätas ut. Man kan enkelt utrycka det som att den nya huden blir aningen tjockare än den gamla uttänjda huden.

 

Behandlingsreaktioner och risker

Genom att metoden bygger på att huden tillfogas en ytlig brännskada får man normalt en tunn sårskorpa efter behandling, som vid alla brännskador kan det hetta något efteråt. Skorpan ska man låta sitta kvar tills den själv ramlar av. 

Det är viktigt att inte klia på sårskorporna på grund av infektionsrisk. Ibland uppstår temporära pigmentförändringar, speciellt om man har solat. 
Efter att skorporna har ramlat av finns ett rodnande område kvar. Vanligtvis är sårläkningen över på 1-2 veckor. Under den efterföljande läkningsfasen (ca 2 månader) ändras färgen gradvis mot normal hudfärg och den nya huden får allt mindre rynkor, gropighet etc. 
Oftast tar patienten ledigt minst ett par dagar. När man kan börja jobba är delvis beroende på vilket jobb man har.

För att förbättra resultatet efterbehandlas med terapeutisk laser detta stärker immunförsvaret vilket motverkar negativa effekter, t.ex. infektioner

 

Pris

Vissa av våra behandlingar går ej att sätta ett fast pris på p.g.a. att det är mycket individuellt. Vi har oftast kostnadsfria konsultationer på dessa behandlingar för att du som kund ska få rätt prissättning direkt på plats. Ring, maila eller boka in konsultation på vår sida hos boka direkt. VÄLKOMMEN!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.