Behandling av ytliga blodkärl och eldsmärken, KTP-laser

Många är vi som har ett eller annat ytligt blodkärl i ansiktet eller på kroppen eller så kallat hallonmärke (hemangiom). Vilket är röda förändringar i huden. Detta avlägsnas bäst och effektivast med KTP laser (grönt ljus)! Det går även att behandla så kallade eldsmärken.

Vid alla inflammatoriska tillstånd i huden, så som acne, rosacea, melasma etc så rekommenderar vi att man förbehandlar, behandlar huden under kuren hos oss samt efterbehandling med våra rekommenderade hudvårdsprodukter. Detta för att uppnå det absolut bästa och hållbaraste resultaten!

Vi på Acape laser har jobbat med denna KTP laser (grönt ljus) i 17 år. Du kan känna dig trygg med att vi vet vad du behöver, vi har alla gedigen utbildning och erfarenhet av behandling av ytliga blodkärl, eldsmärken och rosacea.

 

 

Hur uppstår brustna blodkärl?

Ytliga blodkärl uppstår oftast i ansiktet eller på benen. De är mer estetiskt störande än medicinskt besvärande och kan i princip drabba vem som helst, oavsett ålder och kön. Orsakerna till uppkomsten är mycket varierande. Man vet att de är vanligare hos kvinnor i övre medelåldern och att arvsanlag har stor betydelse. Genomgångna graviditeter, hormonella förändringar, statiska arbeten, förfrysning, solande eller hårda slag kan också bidra till utveckling av kärlförändringar.

 

Hur fungerar borttagning av kärl med KTP-laser?

KTP-lasern är ett instrument som avger mycket starka blixtar av grönt ljus. Ljuset kommer ut ur ett handstycke som hålls någon centimeter från huden. Laserns gröna ljus absorberas i de röda pigmenten i blodkärlet. Då bildas värme som gör att blodet i kärlet koagulerar, vilket i sin tur medför att det tillbakabildas. Detta kallas selektiv fotokoagulering, dvs man kan behandla en förändring i huden utan att omgivande vävnad skadas. Men detta förutsätter dock att huden inte är för mycket pigmenterad eftersom pigment också absorberar ljuset.

För mer information se: http://www.irradia.se/estetisk_laser/blodkarl.shtml

 

Kan alla blodkärl behandlas med Ktp-laser?

Bäst fungerar lasermetoden på ytliga blodkärl i ansiktet. På benen används metoden med fördel på tunna kärl, dvs mindre än 0.5 mm i diameter. För kärl med större diameter får man det bästa resultatet om man kompletterar med injektions-behandling. I princip kan de flesta hudproblem med röd färg behandlas, dvs brustna blodkärl, kärlmissbildningar, hemangiom, röd näsa, diffus rodnad och eldsmärken. Däremot kan inte åderbråck behandlas. Ljusstrålen från laser värmer kärlet som då koaguleras.

 

Hur lång tid tar behandlingen?

Efter en del förberedelser tar ett enstaka ytliga blodkärl av någon centimeters längd mindre än en minut. Ben och andra större områden får bedömas individuellt med hänsyn till hur tätt kärlen ligger.

 

Vad bör man tänka på före behandling?

Huden skall vara så vit som möjligt. Mörk hud innehåller mycket pigment och då blir även huden upphettad av laserpulsen och inte bara kärlet. Det är därför viktigt att du inte är solbrun vid behandlingen. Detta gäller också s.k. brun utan sol. Det är därför man ofta inte kan behandla mörkhyade personer med Ktp laser.

 

Räcker det med en behandling?

Ja ibland. Beroende på storlek, utbredning, djup och var kärlet finns varierar antalet behandlingstillfällen med Ktp laser. Det är mycket individuellt hur många behandlingar som behövs. Vid tunna kärl i ansiktet kan det räcka med 1-2 behandlingar. Grövre kärl på benen kan behöva åtgärdas fler gånger. För eldsmärken kan 2-3 gånger räcka.

 

Hur lång tid tar behandlingarna?

Huden ska vara helt läkt när en behandling görs. Därför bör det vara 6-8 veckor mellan behandlingarna.

 

Pris

Pris Ktp laser behandling från 1250:- för enstaka ett enstaka hemangiom märke/kärl. För större områden, så som ben krävs konsultation.

Vid kompletterande behandling inom 10 veckor, betalar du enbart halva priset av det behandlingen kostade vid första besöket.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.