Virusvårtor

Co2 laser Virusvårtor

Virusvårtor är oftast belägna på fötter eller händer. Vid vårtbehandling med Co2 laser, så tar du bort det fysiska uttrycket av vårtan, alltså den synliga vårtan. Viruset kommer alltid att finnas kvar i ditt blod. Pga att vårtvirus är ett så snällt virus, som man normalt får när man är barn, så känner kroppen igen det och tycker inte att det behöver rensas bort. Patienter kommer alltid till oss när de provat precis alla andra behandlingar som finns och ingenting funkar.

 

Behandlingen går till såhär

Det bästa är att först ha en konsultation för att se antalet vårtor och placering på dem. Efter det bokar vi en tid då vår läkare är här för lokalbedövning med spruta. Bedövningen gör ont, pga av att man har så mycket nerver i händer och fötter, men sedan känns behandlingen ingenting.
Normalt så har man mycket förhårdnader runt vårtan (speciellt på foten) och först tar vi bort förhårdnaden med skalpell. Sedan bränner vi vårtan med Co2 laser ner till roten, där den friska huden är. Det blir djupa sår på området, som ska tas om hand i flera dagar efter behandlingen.

 

Efter behandlingen:

När lokalbedövningen släpper, så kommer det troligtvis att värka i området som behandlats. Då rekommenderar vi alvedon (ej ipren pga av att det blöder mer då). Vårtor under fötterna kommer att blöda i några dagar pga av trycket. Under denna tid måste du lägga om dina sår varje dag med sterila kompresser. 
Du får inte bada eller träna förrän sårskorporna är läkta vilket brukar ta 2-3 veckor.

OBS! I och med att vårtor och mollusker är ett virus, så kan de komma tillbaka. Vi har inte kompletteringspris på denna behandling. Om vårtorna kommer tillbaka, så är det en ny behandling till fullt pris som gäller.

Vi behandlar ej barn under 16 år.

Pris:

2500:- för första vårtan + 700:- lokalbedövning av läkare. Därefter 250-500:-/ per vårta beroende på storlek.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.