Borttagning av Fibrom |
leverfläckar | födelsemärken | vårtor|Pigmentfläckar

Vi på Acape laser har jobbat med borttagning av hudförändringar med kirurgisk koldioxid(Co2) laser i över 17 år. Du kan vända dig till oss om du vill kolla upp tex en eller flera leverfläckar som du är orolig för. I första hand kan du komma till oss undersköterskor, hudterapeuter och laserterapeuter som finns här varje dag. Om ni är osäkra på någonting, så får du boka tid hos vår erfarne läkare Dr Nuria Civill. Hon undersöker dina hudförändringar med dermatoskop. Vi rekommenderar alltid att man kollar upp sina hudförändringar hos läkare innan man tar bort dem med Co2 laser.Oftast är det dock godartade hudförändringar och då går det utmärkt att ta bort dessa med kirurgisk koldioxidlaser(Co2). Du kommer hit och får lokalbedövning(normalt emlasalva) i ca 30 - 40 min och sedan utför vi behandlingen.

Vid pigmenterade hudförändringar, så som solfläckar, melasma, platta födelsemärken etc, så rekommenderar vi ALLTID förbehandlande pigmenthämmande hudvårdsprodukter, samt solskydd SPF 50, samt efterbehandling.
Detta för att huden där du behandlar pigmenteringar har skadade och/eller överproducerande pigmentceller. Detta gör att även om Co2 laserbehandling, Dermapen, kemisk peeling etc är mycket framgångsrika behandlingar vid hudförändringar, så vill cellerna gärna återskapa pigmentet. Går du ut utan solskyddsfaktor (minst SPF 30 på vintern i Sverige och SPF 50 på resor eller vår/sommar i Sverige), så är det vanligt att pigmentet kommer tillbaka, även om de framgångsrikt slipats bort av våra behandlingar.
Våra smarta solskydd från Zo Skin Health och Synchroline innehåller inte bara vanligt SPF utan även tyrosinashämmare, som förhindrar/blockerar enzymet Tyrosinas att skicka ut signaler till pigmentcellerna att bilda mer melanin.

Vi gör ju såklart allt för att få just DIG att få bästa resultat utav din behandling, så vi hoppas att ni tar tillvara på våra råd, då vi har lång erfarenhet samt är läkare, hudterapeuter och undersköterskor.

Välkomna till oss!

Varma hälsningar Dr Nuria Civill, Daniela Holst(USK, Hudterapeut, Laserterapeut), Stina Holst(Hudterapeut, Laserterapeut)

Före- och efterbilder - Co2 Laserbehandling mot keratoser (efter 1 månad)

 

Borttagning av ofarliga skönhetsfläckar

borttagning av leverfläckar

ta bort leverfläckar efterbild

Födelsemärke före och efter laserbehandling


CO2-laser är ett mycket användbart instrument i all form av precisionskirurgi, den kan med fördel användas inom estetisk laserkirurgi för att korrigera ickepatologiska skönhetsfel så som ofarliga pigmentfläckar, fibrom, födelsemärken, leverfläckar,  m.m.
Även virusvårtor (händer och fötter) kan behandlas, man kan däremot aldrig garantera att de inte kommer tillbaka då det är ett virus.
Med en CO2-laser arbetar man med hög precision, mindre smärta och med mindre risk för ärrbildning än vid kirurgi med skalpell. För patienten innebär detta en lindrigare och kortare konvalescenstid.
Metoden är snabb och ger mycket bra resultat, oftast räcker det med en behandling.

 

Fibrom

Fibrom kallas de upphöjda, vårtliknande(dock ej virus) utväxter som många får i ansiktet och/eller på kroppen. Ibland kan det växa hår i dem. De är hudfärgade eller något mörkare än ens egen hudton och är helt ofarliga hudförändringar, men kan anses estetiskt störande. Vi tar bort dem med hjälp av Koldioxid(Co2) laser. Det går enkelt, smidigt och sårskorpan som blir efter behandlingen läker normalt på några dagar i ansiktet och på upp till 1-3 veckor på kroppen.

 

Leverfläckar / Födelsemärken

En leverfläck är oftast något eller mycket upphöjd, dom är mörkare hudförändringar på kroppen eller i ansiktet. Dessa går med fördel att ta bort med Koldioxidlaser(Co2) och vår kirurg rekommenderar alltid laser, då det finns mindre risk för ärr, än om man skulle skära bort dessa leverfläckar kirurgiskt. Förutsatt att man inte ska skicka förändringen på analys

 

Födelsemärken (Kirurgiskt)

Vissa vill gärna att en läkare ska avlägsna födelsemärken eller tex keratoser. 

 

Vårtor (Virusvårtor)

Virusvårtor sitter normalt på händer eller fötter. Till vår klinik i Stockholm kommer för det mesta de kunder som provat alla vårtkurer på apoteket, samt tex försökt frysa bort dem hos läkare på vårdcentral. Med vår Koldixidlaser(Co2) bränner/förångar vi vårtorna med otroligt fina resultat! Behandlingen sker under lokalbedövning, som görs av läkare. Behandlingen kostar FRÅN 1500:-. Vi behandlar ej patienter under 15 år.

Vårtor och kondylom är ett virus som finns i blodet. Därför tillämpar vi inte halva priset vid behandling av dessa, i fall återbesök behövs.

 

Milier- Vad är det?

Milier är små, gula eller vita talgknutor som vanligtvis uppstår i ansiktet. Oftast nära ögonen, där huden är tunnare. Dessa talgknutor har inga utförsgångar, som tex pormaskar har och därför är de svåra att få bort själv, Vi avlägsnar Milier enklast med Co2 laser. Vid behandling gör man en litet utgångshål med lasern och sedan klämmer man ut den lilla knutan. Det blir ett pyttelitet sår som ska få läka, sedan är den borta.

  

Reaktioner under och efter behandling.

Hur patienter upplever behandlingen är individuellt, Du kan välja att få behandlingen med eller utan lokalbedövning. Vad gäller blödning och infektionsrisk är den mycket mindre jämfört med kirurgi med skalpell då man med laser bränner av kärl så att oftast ingen blödning alls uppstår, därmed minskar även infektionsrisken.

 

Hur ser jag ut efter behandlingen?

Efter behandlingen bildas en sårskorpa som oftast sitter en till två veckor. Riv inte på skorpan innan den läkt ut, den ska trilla bort av sig själv för att undvika risk för ärrbildning,
Därefter kan man se en lätt rodnad och liten upphöjning, oftast i en till två månader, ibland längre. Läkning i ansiktet går snabbare än på kroppen i övrigt.

 

Behövs flera behandlingar?

Oftast räcker det med en behandling men ibland kan en komplettering behövas, den kan då utföras inom 8 veckor efter behandlingen till reducerad kostnad.

 

Behandlingsresultat

Vanligtvis syns inget där pigmentfläcken suttit, detta gäller framförallt i ansiktet. Efter ett par månader ser man slutresultatet och ofta kan man bara ana var förändringen suttit. På vissa delar av kroppen, speciellt på områden som har starkt pigment efter solning, får man till en början en ljusare fläck eftersom du inte är solbränd under fläcken.
På kroppen kan man ibland se ett svagt märke efteråt.

I mycket sällsynta fall kan keloider uppstå. Detta är pga att kroppens celler bildar överdrivet med kollagen vid sårläkningsprocessen.

 

Vad skall jag tänka på efteråt?

Ett par dagar efter behandlingen, ska man undvika tvål/duschkräm vid det behandlade området. Man bör inte bada så länge skorpan är kvar p.g.a. infektionsrisken.
Så länge som det är färgskillnad på området som behandlats, ska man ha solskydd när man exponerar sig för solljus.

 

Kan alla behandlas?

I princip kan alla behandlas, med undantag för personer som tar mediciner t.ex. blodförtunnande eller liknande.

 

Prisinformation

  • Solfläckar: 1500:-* för den första och därefter 500:- styck.
  • Paketpris 10 st 2500:- (Om de är mellan 1-2 mm i diameter)
  • Paketpris 10 st 3000: (Om de är mellan 2-5 mm i diameter)

*Är det större eller mycket höga märken, så är det individuell prissättning (vid konsultation).

Ibland behövs komplettering av dessa behandlingar. Detta är oftast inget vi kan veta om innan, då det beror på hur kroppen läker. Om komplettering skulle behövas, så debiterar vi endast 1/2 priset av ursprungspriset inom 8 veckor från första behandlingstillfället.

Vårtor och kondylom är ett virus som finns i blodet. Därför tillämpar vi inte halva priset vid behandling av dessa, i fall återbesök behövs.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.