BOTOX

Botox(botulinum toxin) är ett ämne som används både medicinskt och kosmetiskt under lång tid och är väl beprövat.

Vi använder Botox när vi behandlar kråksparkar vid ögonen, rynkor i pannan och den så kallade argrynkan mellan ögonbrynen. Man kan även lyfta ögonbrynen med Botox. Det är en vanlig behandling både bland män och kvinnor.

Det Botoxen gör är att den blockerar nervimpulsens överföring till muskeln och därefter också rörelseförmågan i muskeln som ger upphov till rynkor. Rynkorna slätas ut helt eller delvis.

Observera att Botoxen ej fyller ut rynkorna, utan hjälper till att bli av med belastningen som blir på mimiken då du tex skrattar eller gör annan mimik.

Effekten av behandlingen inträder från och med 5 till 12 dagar EFTER behandlingen. Behandlingen håller från 3-6 månader och avtar därefter succesivt. Upprepad behandling rekommenderas 2-3 ggr/år om du vill behålla fint resultat.

Man kan även använda Botox medicinskt, mot överdriven svettproduktion(hyperhidros) i armhålor och händer. De som gör detta har sådan problem med överdrivna svettningar, så att det ofta påverkar deras livskvalitet negativt. Botox kan då på ett effektivt sätt användas för att få hjälp mot detta. Behandlingen håller i ca 6-9 månader och avtar därefter succesivt. Det är bra att göra en behandling igen innan effekten går ut helt. Detta för att upprepade injektioner förlänger effekten av behandlingen, då svettkörtlarna inte återfår sin fulla kapacitet mellan varje injektion. Behandlingen utförs med en fin nål och preparatet läggs i huden. Effekten kommer efter 5-12 dagar.
HYPERHIDROS injektionsbehandling kräver att du först kommer på konsultation hos vår läkare.

Botox kan också användas medicinskt mot migrän. Konsultation krävs även vid denna behandling.

Vi har vår läkare Nuria Civill som utför denna behandling, som har speciell utbildning just för Botoxinjektions behandling sedan 2008.

 

Pris

Vid alla läkarbehandlingar krävs en individuell bedömning. En Läkarkonsultation på 30 min kostar 400:- och den går att boka via länken nedan. 

Läs mer här!

Boka direkt här!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.