Hudföryngring- Skin rejuvenation

2020-05-20 15:00:00

Hudföryngring är ett otroligt brett spektrum av behandlingar och produkter som innefattar att huden får bättre kvalité. Många vill se yngre ut, därav namnet Hudföryngring, men jag skulle vilja kalla det att sträva efter en frisk och fräsch hud med lyster. Vad som är en ung frisk hud kan förstås uppfattas olika, men oftast så handlar det i grunden om att hålla huden ifrån inflammationer, så som eksem, Rosacea, Melasma, Acne etc, samt att hålla huden så fri som möjligt från fina linjer, rynkor, slapp hud, pigmentförändringar stora porer, ytliga blodkärl och ärr.
En bra start är att leva ett sunt liv, då allt påverkar vårt största organ, Huden. En av de största problemen för huden är solen och överdriven solexponering. Vi rekommenderar solskydd året om både i förebyggande syfte, under behandlingarnas gång, samt efter behandlingar. Detta betyder ju normalt inte att du inte alls kan vara i solen, men var noga med solskyddsprodukter året om. På vintern i Sverige, så kan det handla om SPF 30, men från tidig vår fram till sen höst, så är det bäst med SPF 50.

Om du kommer till oss med pigmentförändringar, så som Melasma eller Rosacea, så förvärrar tyvärr både sol och värme oftast dessa sjukdomar som är inflammatoriska och går i skov. Du kan alltså aldrig bli helt fri från Melasma eller Rosacea, men du kan med hjälp av behandlingar, produkter och i vissa fall medicin, få ordning på dina skov, så att du inte upplever dessa problem så besvärande i din vardag. 

Det är väldigt individuellt vad vi rekommenderar för slags behandling för olika kunder och därför ska man komma på en konsultation, som är kostnadsfri hos oss Hudterapeuter/ Undersköterskor innan alla behandlingar med laser. Vi har även läkare som har konsultation för mer avancerade hudvårdbehandlingar, 30 minuter till en kostnad av 400:-.

Många hudföryngrande behandlingar går ut på att skapa mikroskador i huden, för att främja hudens egen läkning, dvs cellnybildning. Så fort huden upptäcker en skada, så vill våra hudceller dit och reparera skadan, vilket vid normal läkningsförmåga, leder till en fastare och friskare hy. Bäst resultat får du självklart med vårdande produkter hemma. Dessa hudföryngrande behandlingar innefattar tex Laserpeeling med scanner, V Soft Line och Dermapen.

Fillers går ut på att fylla ut ett område i huden där man tycker att man tappat volym eller där man vill ha mer volym som tex i läppar eller vid kindben.

Botox är ett läkemedel som används till olika behandlingar, tex Hyperhidros,(överdriven svettning), migrän, eller inom estetik för att reducera kråksparkar runt ögon eller pannrynkor. 

Kemiska peelingar kan vara ytliga, medeldjupa eller djupa och är normalt baserade på syror från växt och djurriket. Det är bara läkare som får göra de djupaste peelingarna, så som TCA. De ytligare peelingarna hjälper till att få bort ytliga ojämnheter i huden, så som lättare pigmentförändringar, små ytliga ärr etc. 

Alla behandlingar kan göras som enstaka behandlingar, men man får i regel ett mer långvarigt resultat om man gör fler behandlingar. Detta bestämmer man själv efter konsultation hos oss.

Vi på Acape Laser och Evidence Clinic innehar de utbildningar som behövs för dessa behandlingar och har även behandlingsskadeförsäkring.

Välkommen hit om du vill veta mer om just det du är intresserad av!

Varma hälsningar, Daniela, Acape Laser

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.