KTP laser, 532 nm.

2016-10-20 00:00:00

För att ta bort ytliga blodkärl och röda hudförändringar som hemangiom(smultronmärke) eller eldsmärken, så använder vi oss av grönt laserljus, dvs KTP laser. Lasern har en unik förmåga att med grönt ljus ta bort rött, då de är motsatta färger. Man koagulerar blodet i kärlen/märket med hjälp av KTP laserstrålen och ofta ser man en förändring direkt. Kärlet försvinner helt(om det är ett väldigt ytligt kärl) eller så blir det mörkare en tid, för att sedan ofta försvinna helt eller delvis.

Vid ytliga blodkärl i ansiktet, så behövs 1-3 behandlingar. ibland kan det nämligen vara så att kärl ligger på varandra och då behandlar men normalt det som är överst med lasern först. Vid nästa behandlingstillfälle tar man det som är kvar. Vid enstaka kärl, även kallade spiders(då de är spindelliknande), så behövs oftast bara en behandling.

Orsakerna till att man får ytliga blodkärl är många: temperaturväxlingar, solning, ärftlighet, skador efter att ha klämt/skadat huden, rökning, alkohol, känslig hud, rosacea etc

Hemangiom(smultronmärke) är en vanlig kärltumör. 2-3% av alla barn har nåt sådant vid födseln, men oftast kommer det efter en tid, som vanliga leverfläckar. Man vet inte exakt varför man får hemangiom. Vissa har fler andra har färre eller inga alls.
Även hemangiom går bra att ta bort med KTP laserrns gröna ljus med fina resultat! Om de är väldigt höga, kan man ibland få slipa lite med Koldioxidlasern(Co2) också, så att huden blir jämn och fin.
Vid hemangiombehandling så behövs det 1-3 behandlingar, oftast räcker det med en i fall det är ett litet märke.

Eldsmärken(nevus flammeus), är en ytlig kärlmissbildning som förekommer hos ca 1 av 100 nyfödda barn. De kan vara från några mm i diameter upp till tex ett halvt ansikte på en bebis och är kraftigt röda i färgen. Eldsmärken kan sitta var som helst på kroppen, men är såklart mest besvärande när det sitter i hals, ansikts och huvudregionen. Ofta rättar mycket av märket till sig mer åren och det finns inte så mycket kvar av märket vid vuxen ålder.

Om man vill behandla eldsmärken hos oss, så går denna behandling bra att göra med KTP laser. Man behöver normalt 3-5 behandlingar.

Om ni har frågor angående våra behandlingar, så får ni gärna maila oss på: info@acape.se, ringa på 08-7659708, eller gå in på hemsidan för mer allmän information.

Varma hälsningar i höstmörkret

/Daniela

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.