Introduktion

2016-10-04 00:00:00

Jag som mest kommer skriva på Acapes blogg heter Daniela, är utbildad undersköterska, hudterapeut, laserterapeut, specialiserad inom permanent hårborttagning med certifikat från SHR i både IPL/Laser samt nålepilering/thermolys/diatermi.

Min mamma Stina, startade Acape laser 1998. jag utbildade mig först till hudterapeut 2000-2001 på Elisabethskolan i Stockholm och tog också CIDESCO examen(internationell examen). Jag började sedan arbeta på Acape och har gjort så sedan hösten 2001, 15 år, vad tiden går fort! =)

Under de 15 åren har mycket hänt inom företaget. I början låg vi i tunnelbanan vid Hötorget. Vi flyttade upp till nya, fina lokaler hösten 2011 och ligger nu på Kungsgatan 17 i Stockholm. 

Vintern 2001, så köpte Stina in första lasern, en permanent hårtborttagningslaser vid namn Rubinlaser. Det är föregångaren till vår nuvarande Alexandritlaser. Detta blev startskottet för en ny era för oss.
De första åren jobbade jag mest med traditionell skönhets och hudvård, så som ansiktsbehandlingar, fotvård, bryn och fransfärg, vaxningar, massage etc. Vi jobbar fortfarande med alla de behandlingarna, men märker att efterfrågan från kunderna ändras med tiderna och då hänger vi såklart med i utvecklingen!

Skönhetsbranschen är aldrig något definitivt och du är aldrig fullärd! Du måste vidareutbilda dig och förnya kliniken. Forskning och efterfrågan ändrar kurs i skönhetsbranschen hela tiden, dock finns de mest beprövade metoderna givetvis kvar längre än de som inte fungerar så bra. 
Utveckling inom skönhetsföretag måste ske konstant! Detta jobbar vi med och har alltid nya ideer om vad vi kan förbättra och går på kurser och utbildningar regelbundet. 

2010 utbildade jag mig till laserterapeut hos SLMS(SvenskaLaserMedicinskaSällskapet), där vi givetvis också är medlemmar. Det är den enda godkända utbildningen inom laser i Norden och en bred grundkurs i laser och laserteknik.
Normalt får du en kort dags eller möjligtvis tvådagars kurs i hur just den laser/IPL du köper fungerar och sedan ska du gå ut och göra den på kunder. Det är allt.

Vi på Acape har en bredare kunskap HUR lasern fungerar och hur du ställer in den och vad man ska ha för inställnig för hårtyp, hudtyp, känslig hud, etc. Det är långt ifrån alla som har det idag och därför ser man ibland skador på huden eller så får du inte ett önskat resultat.

2013-14 utbildade jag mig till undersköterska för att få en bredare grund att stå på.

Genom åren har vi köpt in fler och fler lasrar och andra maskiner och produkter. De lasrar vi har är: KTP laser(grönt ljus mot tex ytliga blodkärl, eldsmärke, röa prickar), koldioxidlaser(Co2), som tar bort vårtor, fibrom, leverfläckar, födelsemärken, solfläckar, rynkor, etc, Q-switchad neodyn yag laser(tatueringsborttagning).
Vi jobbar även med system som LPG(mot cellulier, muskelvärk), thermage(hudföryngring, huduppstramning), thermolys nålepilering(även kallad diatermi).
Vi arbetar även med kemisk peeling från Enerpeel och synchrolines hudvårdsprodukter.

I år, 2016, har jag gått två vidareutbildningar inom permanent hårborttagning hos vår branschgorganisation SHR(Sveriges Hudterapeuters Riksförbund). Både inom IPL/Laser och inom nålepilering och jag klarade   precis den sista utbildningen och erhåller nu cerifikat!

 

 

Hoppas att ni kommer få mycket intressant läsning här på bloggen!

Varma hälsningar
Daniela, Acape laser

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.